Hverdagsliv–lørdagstanker

DSCN8037

Det er november og det er koldt og det er mørkt i flere og flere timer af døgnet. Jeg har svært ved at komme tidlig op, så det er godt at min hund venter til jeg rør på mig. Han er faktisk meget nem at have med at gøre – altid afventende, modsat katten, som kræver ind og bliver ved med at miaue til hun får sin vilje. Ejer ikke pli Smiley, der blinker

Og morgenturen gik over marken, som nu er åbnet for os hundemennesker, efter kvæget er kommet i stald, eller hvor de nu skulle hen. Træls at tænke på, at mange af dem måske går til eksport, og skal ud på de der lange køreture, presses sammen på et lad. Vi holder jo af dem, og nogle af dem blev født derude på marken, og andre blev lavet, men er ikke kommet ud endnu. De gik og havde det godt, det er sikkert og vidst – derfor også vedmodet over deres videre skæbne. Men nu er det altså os Charlie og mig, Stella og Mokai, Helle og Sofia, Bodil og Luigi, Margit og Bertram og hvad de ellers alle hedder, der bruger marken i det næste halve år. Så snart det er rigtig vintersnevejr kommer børnene med deres bobslæder og nogel har ski på fødderne, og så bliver der hvinet og leget. Det er sådan en herlig lyd og Charlie, han elsker jo sne og pløjer sig igennem det, jo mere jo bedre. Han har det bedst når det er koldt, og bryder sig slet ikke om varme sommerdage. Og jeg, ja jeg elsker også sne og håber hver vinter på, at vi får masser..

                                       DSCN8780

Men der går nok en måneds tid endnu. Jeg har også en del der lige skal ordnes inden, som at få tomt drivhuset og få alle georginknoldene op ad jorden og lagt til tørre. Det halter lidt med de der aktiviteter og at få tingene gjort. Jeg er altid igang med en god bog, der skal læses og der skal gåes ture med hunden og der skal hækles på tæppet og så er der alt det der skal skrives her der og allevegne. Jeg har såmænd nok om ørene – ikke at forglemme billder der skal tages og billeder der skal redigeres. Alt tager tid – ting tar tid – som Piet Hein skriver…og det mest trælse får lov at vente og udskydes til næste dag eller næste uge. Det er jeg professionel til at gøre – lige til det ikke kan udskydes længere, men så er jeg også hurtig og effektiv. Som regel 3 ting ad gangen.

Og nu er det aften, jeg har ikke spist endnu, også en af de ting, der halter, men hvad pokker – sydpå og i staterne spiser de jo også lige før de skal i seng – læser jeg – og det gør jeg med. Omkr kl 20 og derefter går vi tur ned ad Bakkestien og Charlie tager en tur over marken. Han har lys på sådan jeg kan se ham. Og det er ligeomlidt….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s