Endnu en dag med hovedet fuld

Da jeg var barn, skulle vi spise op og ikke levne – ligegyldigt om man selv havde øst op eller ens forældre havde, eller om man kunne lide maden eller ej. tænk på de sultne børn i Afrika, blev der sagt. Jeg forstod ikke hvad det havde med min mad at gøre, og syntes det var dumt sagt. De blev jo ikke mætte af det, JEG spiste. Men sådan sagde man dengang, og jeg skulle være taknemmelig for mine daglige måltider. Vi var ikke kristne, sådan vi takkede vorherre eller bad bordbøn – vi skulle takke vores far for at han kunne brødføde os. Det mente mine storesøstre.

Taknemmelighed….

Det er et fint ord og sat sammen med grådighed er det at foretrække, er pænere og mere stille, hvorimod grådighed nærmest synes støjende og ragen til sig på en usympatisk måde. At vi skulle være taknemmelig overfor vores far, fordi han gjorde det loven fortalte ham at han skulle gøre, fandt jeg fuldstændig absurd. Jeg havde jo ikke ligefrem bedt om at blive født, og kunne han ikke magte den opgave, at være forsørger, så vidste jeg snart ikke hvad….Det faldt vidst nok min ene søster for brystet, men sådan var jeg nu engang….

IKKE TAKNEMMELIG !

Ind imellem føler jeg at vi skal se ud somom vi går midt inde i en solstråle og forventes at vi ser evig glade ud. Fordi vi lever, fordi vi er raske, fordi var har varme i vore huse, fordi vi har tag over hovedet – en masse fordier. Det er også helt okay og jeg er glad for mit liv, for mit hjem og min familie og dyr. Men ikke konstant mongolistisk solskinsbarnagtig. Jeg vil også have lov til at være grå og sort i mit humør – når jeg har det sådan. så gider jeg simpelthen ikke at folk siger, op med humøret, lad nu være med at være sur, depri, sortseende – Jamen altså hvis det nu er sådan jeg har det, så vil jeg altså gerne have lov at leve mit humør ud… Det er så forfærdentligt svært at have sit dårlige humør for sig selv, uden at der kommer bemærkninger eller nogen der forsøger at muntre en op. Det kan irritere mig forfærdentligt – ligesom glade mennesker kan irritere mig, når jeg er sur…..eller meget sorgfuld. Det virker på mig som blasfemisk, og de skal ikke udstille deres glæde og sorgløshed overfor mig – Nej tak!

Mennnesket har en lang følelsesskala – hvoraf over halvdelen ikke er velsete – fordi de viser,  man er uden overksud og er taberagtig uden succes. Vi er alle født vindere – det er sikkert og vidst – men vi kan ikke vinde konstant – vi har også brug for at tabe – og tabe ansigt.  Ellers bliver vi sådan nogle temmelig overfladiske uudholdelige mennesker, med meget lidt indhold – selvoptagede og navleskuende, fordi vi ikke har lært noget som helst om livet. Det er ikke sundt at få alt, hvad man ønsker sig, og det er ikke alt, hvad man ønsker sig, der er værd at eje – Det er livskunskab. Selvfølgelig går man ikke ud i livet, for at få modgang eller springer ud fra et bjerg uden sikkerhedsline, bare for at mærke livets barske side og få en masse knubs. Vi behøver jo ikke alle at være ADHDer og springe ud før man tænker eller tale før man har tænkt og derfor få lusinger 

Og hvor vil jeg dog hen med alt det her????? Det ved jeg vidst ikke helt – udover – at vi tillader os at  give ALLE følelser plads, og at føle igennem. IKKE at presse de svære følelser og stemninger ud i en krog eller gemme i en lukket boks i det indre. Smæk med dørene og råb højt, lad tårerne flyde – det er sundt med et rask lille skænderi og at sparke til en sten. Lad være med at spise op, eller at spise noget, du ikke kan lide – du behøver ikke at være taknemmelig for din daglige føde og stik så de små børn i Afrika en 20 i stedet for. Det kan de bedre bruge til noget….

Jeg mener – livet er dejligt, jeg har det hele, men ind imellem er det godt at græde – være sur og gal og leve sit temperament ud – uden kommentarer…. Tak!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s